Вашингтон, окръг Колумбия – Правозащитна група в Съединените щати вдигна тревога

...
Вашингтон, окръг Колумбия – Правозащитна група в Съединените щати вдигна тревога
Коментари Харесай

Искането на Байдън за финансиране на Израел се разглежда внимателно, достига рано препятствие

Вашингтон, окръг Колумбия –  Правозащитна група в Съединените щати подвигна паника по отношение на настояването на президента Джо Байдън за 14 милиарда $ финансиране за Израел, отбелязвайки, че натиска съдържа език, който допуска старания за премахване на палестинците от Газа.

Демокрацията за арабския свят в този момент (DAWN) предизвести в понеделник, че настояването за финансиране на Байдън може да „ финансира “ етническото пречистване на палестинците.

Продължавайте да четете

листата от 3 елемента'Ужасяващо': Защо Байдън хвърли подозрение по отношение на броя на жертвите на палестинците? Байдън разисква " ускорение " на помощта за Газа в диалози с Нетаняху, ел-Сиси Война в Газа: Подкрепата за Байдън спада до 17 % измежду арабските американци завършек на списъка

„ Тези запаси ще поддържат разселени и наранени от спорове цивилни, в това число палестински бежанци в Газа и Западния бряг “ и „ ще адресират евентуалните потребности на жителите на Газа, бягащи в прилежащи страни “, се изяснява в писмо от Белия дом по отношение на настояването за финансиране.

„ Това ще включва хранителни и нехранителни продукти, опазване на здравето, незабавна поддръжка за заслон, помощ за вода и канализация и отбрана при незабавни случаи. Това би включвало и евентуални сериозни разноски за филантропична инфраструктура, нужни на бежанците, с цел да обезпечат достъп до съществена, животоподдържаща поддръжка. “

В писмото, адресирано до Конгреса и изпратено на 20 октомври, се споделя, че войната Израел-Хамас „ може да докара до разселване през границата и по-високи районни филантропични потребности, а финансирането може да се употребява за посрещане на изменящите се условия за програмиране отвън на Газа ”.


Загрижеността по отношение на разселването на палестинци се ускори, откакто списание +972 заяви, че е получило изминал документ на израелското държавно управление, очертаващ проект за прекачване на цялото население на Газа в чужбина. Списанието прибавя, че източник в министерството на разузнаването на Израел е удостоверил достоверността на документа.

„ Администрацията на Байдън не просто дава зелена светлина за етническо пречистване – тя го финансира “, сподели в изказване Сара Лия Уитсън, изпълнителен шеф на DAWN.

„ Привличането на американци да улеснят дългогодишните израелски проекти за обезлюдяване на Газа под прикритието на „ филантропична помощ “ е жестока и гротескна машинация. “

Газа е дом на към 2,3 милиона души, множеството от които са бежанци или потомци на хора, които са били изселени от историческа Палестина по време на основаването на страната Израел през 1948 година

Белият дом не отговори на настояванията на Ал Джазира за коментар, само че администрацията на Байдън алармира тази седмица, че не утвърждава проектите за унищожаване на палестинците от домовете им.

В неделя Байдън разиска с египетския си сътрудник Абдел Фатах ал-Сиси „ значимостта на отбраната на живота на цивилни, зачитането на интернационалното филантропично право и гарантирането, че палестинците в Газа няма да бъдат изселени в Египет или в друга нация “.

Ден по-късно представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби сподели, че Съединени американски щати към момента работят върху „ безвредно прекосяване “ в чужбина за жителите на Газа, които се пробват да избягат от продължаващата израелска бомбардировка, само че той призна, че не са доста „ искащите да избягат вечно и да заминат някъде другаде по света ”.

„ Така че в един миг би трябвало да започнете да мислите по какъв начин ще наподобява това “, сподели Кърби. „ И просто не знам дали имаме солидни отговори на това сега. “

Египет отхвърли преместването на популацията на Газа на негова територия.


Вътрешно настояването за финансиране на Байдън удари ранен проблем в следената от републиканците Камара на представителите, макар голямата поддръжка за Израел.

Републиканските законодатели, под управлението на новоизбрания ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън, внесоха законопроект, който разделя помощта за Израел от помощта за Украйна. Предложението на Байдън комбинира средствата за общо искане от 105 милиарда $.

Освен това законопроектът на републиканците ще компенсира помощта за Израел посредством понижаване на финансирането от Службата за вътрешни доходи (IRS), данъчната организация на Съединени американски щати - и дългогодишна цел за консерваторите.

Няколко демократи показаха опозиция против предлагането на републиканците, предполагайки, че двете партии ще би трябвало да създадат компромис, с цел да прокарат каквото и да е законодателство за парични помощи. Демократите управляват Сената и Белия дом, чието утвърждение е належащо за приемане на закони.

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър отхвърли законопроекта на републиканците във вторник, като упрекна десните законодатели, че се стремят да оказват помощ на богатите хора да заобикалят заплащането на налози, като източват пари от IRS.

„ Обидно е, че твърдата десница намерено се пробва да употребява рецесията в Израел, с цел да се опита да възнагради свръхбогатите “, сподели Шумер, корав покровител на Израел, в изказване.

„ Новият ръководител знае чудесно, че в случай че желаете да помогнете на Израел, не можете да оферирате законодателство, което е цялостно с отровни хапчета. И този тип излишно пристрастно законодателство изпраща неправилно обръщение към нашите съдружници и съперници по света. “

Но крайнодясната конгресменка Лорън Беобърт приветства законопроекта.

„ Не можем да харчим неограничени пари. Имаме дълг от 33 трилиона $. Парите би трябвало да дойдат някъде и би трябвало да дойдат от IRS, която е оръжие против обществото “, написа тя в платформата на обществените медии X.

„ Сега демократите могат да решат дали избират да оказват помощ на нашите съдружници в Израел или да се насочват към американците с IRS. “

Прогресивните законодатели от дълго време приканват за слагане на условия за помощта за Израел - с цел да се обезсърчат злоупотребите против палестинците - само че тези гласове остават малко малцинство в Конгреса.

Израел, който е упрекнат в налагане на апартейд на палестинците от огромни правозащитни групи като Amnesty International, получава към 3,8 милиарда $ военна помощ от Съединени американски щати годишно.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР